Lessen

Ik ben ontzettend enthousiast over muziekles geven. Ik geef viool- en altvioolles aan iedereen, van beginner tot gevorderde en van 4 jaar tot 110. Daarnaast help ik graag amateurensembles met kamermuziekcoaching en kan ik strijkers groepsrepetities leiden bij jeugd- of amateurorkesten.

Tijdens mijn conservatoriumopleiding heb ik de minor Educatie gekozen. Als onderdeel daarvan heb ik pedagogiek en viool- en altvioolmethodiek gevolgd, o.a. bij Koosje van Haeringen (viool) en Liesbeth Steffens (altviool). Daarnaast heb ik veel over lesgeven geleerd van mijn eigen docenten. In mijn vioollessen vind ik een brede muzikale ontwikkeling, samenspelen, op het gehoor spelen en een goede fysieke houding specifiek belangrijk. Verder komen alle aspecten van het instrument bespelen aan bod. Ik geef les in het Nederlands en in het Engels.

Of je nu jong of wat ouder bent, het spelen van een muziekinstrument geeft ontzettend veel voldoening. In het begin is alles nieuw en is het belangrijk dat je met regelmaat lessen volgt. Voor kinderen is dat meestal een half uur per week, voor oudere beginners 45 minuten. Samen kunnen we bespreken hoe je aan een geschikt instrument kunt komen, van wat voor muziek je houdt en wat je doelen zijn van de (alt)vioollessen. In de les spelen we veel samen, zodat je vanaf het eerste begin echt muziek kan maken. Als je samen met een familielid of vriendje/vriendinnetje les wil, is dat ook geen probleem.

Ik geef sinds 2018 les bij Muziekschool Amstelveen, waar ik altviolisten vanaf 5 jaar lesgeef. Vanaf het begin is hier ook de mogelijkheid om in samen te spelen in orkesten en ensembles met leeftijdsgenoten. Soms is hier nog een plekje vrij, neem even contact met me op als u hierin geïnteresseerd bent!

Voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een vrijblijvende proefles kunt u hier contact opnemen.